KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: Elbistan

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İle İlgili Pano Hazırlandı

Mrt

Eğitim-öğretim döneminde; mart ayının son haftasını içine alan hafta, kütüphaneler haftası olarak kutlanmaktadır. Bu bağlamda okulumuzda da kütüphaneler haftası etkinlikleri yapılmıştır. Bu çerçevede;

*Okulumuz kütüphanesine kitap kazandırma çalışmaları yapılmıştır.

*Kütüphanemizde okuma saatleri düzenlenmiş, sınıf içi satranç turnuvaları düzenlenmiştir.

*Ülkemizin en seçkin kütüphaneleri olan Rami Kütüphanesi ve Süleymaniye Kütüphanesi belgeselleri ve tanıtım filmleri izletilmiştir.

*Kütüphanelerde dikkat edilecek hususlar üzerine durulmuş, kütüphane nasıl gezilir etkinliği yapılmıştır.

Mrt

Kahramanmaraş İl MEM ve Onikişubat Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Kitap Okuma Yarışması okulumuzda da gerçekleştirildi. 9, 10 ve 11. Sınıf seviyelerinde yapılan sınavda dereceye giren öğrencilerimiz, bir üst düzey sınava katılım sağlayacaklardır.

Mrt

Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Birimi tarafından düzenlenen "sınır koyma" etkinlikleri, öğrencilerin duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağladı. Etkinlikler kapsamında öğrencilere sınırların önemi, sağlıklı iletişim ve kişisel sınırlar konularında bilgilendirme yapıldı.

Etkinliklerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen, Elbistan Rehberlik Hizmetleri RAM Müdürü Vefa Buğday, Elif Ezgi Yağcı, Ergün Kaya ve İsmet Canyurt öğretmenlerimize teşekkürler ederiz.

Şbt

Kahramanmaraş İtfaiye Müdürlüğü, Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda afet eğitimi ve yangın tatbikatı düzenledi. Eğitim ve tatbikat faaliyetleri, öğrencilerin afet durumlarına hazırlıklı olmalarını ve yangın gibi acil durumlarda nasıl tepki vermeleri gerektiğini öğrenmelerini amaçladı.

İtfaiye ekipleri tarafından verilen afet eğitimi kapsamında öğrencilere, deprem, yangın, sel gibi afet durumlarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi verildi. Ayrıca, yangın söndürme ekipmanlarının nasıl kullanılacağı ve yangın sırasında alınması gereken önlemler hakkında pratik bilgiler aktarıldı.

Gerçekleştirilen yangın tatbikatı ise, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine olanak sağladı. Okulun bahçesinde senaryo gereği çıkarılan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve öğrenciler tahliye ve güvenli bölgeye toplanma prosedürlerini uyguladılar.

Şbt

Okulumuz öğrencileri, teknolojiye olan ilgilerini pekiştirmek ve yeni deneyimler kazanmak amacıyla Elbistan Gençlik Merkezi'nde bulunan Deneyap Atölyelerini ziyaret etti. Gençler, atölyelerde birbirinden ilginç deneyler gerçekleştirirken, teknolojinin pratik uygulamalarını da yakından gözlemleme fırsatı buldular. Öğrenciler, bu etkinlikle hem bilimsel meraklarını tatmin ettiler hem de teknolojiyle iç içe bir gün geçirme imkanı buldular.

Şbt

Okulumuza tam donanımlı robotik kodlama atölyesi kuruldu.

Bu atölyeyi okulumuza kazandıran Elbistan Kaymakamı Yunus KARACA 'ya teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda meydana gelen kalorifer tesisatı su kaçağını tamir eden, tesisat bölümü öğretmenimiz Özkan KAYA ve tesisat bölümü öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem karne dağıtımı yapıldı.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

1. Dönem sonu karne töreni 19 Ocak Cuma günü saat 10:00'da yapılacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Ock

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığından Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil İbrahim BEKTAŞ ve Astsubay Fatma TOPRAK,

Elbistan Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden, Psikolojik Danışman Merve GÜLENÇ ve Sosyolog Şule ÖNAT,

Okulumuz konferans salonunda " Kadına Yönelik Şiddet" ve "Teknoloji Bağımlılığı" konularında seminerler vermişlerdir. Semineri Okulumuz öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ilgi ile takip etti. Bu çalışmlardan dolayı Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığına ve Elbistan Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Ock

12. Sınıf Öğrencilerimiz, 12.01.2024 Cuma günü saat 09:00'da deneme sınavı vardır. Tüm Öğrencilerin katılımı zorunludur.

Kas

28 Ekim 2023 tarihinde saat 11:00'da okulumuz konferans salanunda velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımı ile Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Okul Servis Araçları Denetimi Yapıldı

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında, okulumuz Sivil Savunma Kulübü tarafından düzenlenen çalışmalarla yangın güvenliği, afet eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fatih ÇETİN, Okulumuzu Ziyaret Etti...

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

2023/2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIMIZ BAŞLADI