KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

1. DÖNEM 2. YAZILI SINAVLAR (ÜLKE GENELİ ORTAK)

27 Aralık 2023 Tarihinde 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için ülke genelinde ortak yazılı sınav yapılacak.

Türk Dili ve Edebiyatı Dersi 1.Dönem 2. Ortak Yazılı Sınavı 27 Aralık 2023 tarihi  saat 09.40 da başlayacaktır.

Matematik Dersi 1. Dönem 2. Ortak Yazılı Sınavı 27 Aralık 2023 tarihi saat 11:00 de başlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" bu yıldan itibaren başlatıldı.

Ortak sınavlar yarın ve çarşamba günü 81 ildeki okulların tamamında yapılacak. Yarın, 6. sınıf Türkçe ve matematik, Çarşamba günü 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için sınav yapılacak.

Ortak yazılı sınavın sonuçları, ilgili dersin öğretmeni tarafından e-Okul sistemine işlenecek. Sınav sonuçları ders notu olarak değerlendirilecek ve karneye de yansıyacak.

Geçerli mazereti olmadan ortak yazılı sınava ve mazaret sınavına katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmeyecek.

Sınava  katılmayan öğrencilerin puan hanesine G, kopya çeken öğrencilerin puan hanesine ise K yazılacak ve ortalamaya dahil edilecek.

Örnek soru kitapçıkları:

Sınav klavuzu: